drommaromettplus.blogg.se

Denna blogg kommer att handla om mitt liv med PCO-s och resan att bli gravid igen

Tester, tester och åter tester

Publicerad 2014-02-28 21:15:42 i Allmänt,

Jag har ju inte ägglossning så ofta och är så rädd att jag ska missa en så därför tar jag ett ägglossnings test varje dag. Jag har köpt billiga tester på internet. Några har frågat om jag inte blir deppig av att ta ett varje dag men jag tror att jag skulle må sämre om jag inte tog ett om dagen. 

Jag har en jobbig tanke när det gäller att bli gravid och det är att jag inte kommer att lyckas bli gravid förens jag har fått göra en "spolning". Jag blev ju gravid dagarna efter att vi gjorde en "spolning" 2010. Det känns som att ägget inte kan fästa förens det är rent där inne. Och på sista tiden har jag tänkt mer och mer på just detta så jag ska ringa till samma gynekolog som sist och kolla om jag kan få göra en "spolning"

Jag vill och hoppas att jag snart få en ägglossning!

Andra resan

Publicerad 2014-02-25 19:41:39 i Allmänt,

Min andra resa började i maj 2013 då jag slutade med minipillerna och jag väntade mig att min mens inte skulle komma på ett bra tag men så i mitten av juli så kom den och den stannade i 20 dagar, sen hade jag 9 dagar utan mens och sen kom den tillbaka och stannade i 18 dagar. I slutet av september var jag hos gyn och fick provera utskrivet. Någon dag efter att jag slutat med proveran så kom mensen och jag hade så ont och jag fick gå ofta på toan och byta binda. Den 4 november så fick jag äntligen en ägglossning (första) men det tog sig inte och jag fick ingen mens. I början av januari så ringde jag vårdcentralen och bad om att få komma ditt och prata lite, hade lite frågor som jag ville ha svar på, jag fick en tid i början av februari. men den 31 januari så hade jag ägglossning igen och när jag var på mitt möte så pratade vi om att jag haft ägglossning och att vi båda hoppades att det hade tagit sig denna gången men 14 dagar senare så kom mensen och det är där jag är just nu.....
Just nu är jag bara ledsen och nere. 
 

Första resan

Publicerad 2014-02-25 16:58:21 i Allmänt,

Min första resa att bli med barn började i augusti 2009 då jag slutade med minipillerna. Jag hade hört att det kunde ta tid innan mensen kunde komma igång så jag oroade mig inte så mycket när den inte kom. jag fick sen veta att man kunde ha ägglossning även om man inte hade mens så jag köpte billiga tester på internet. jag tog ett test varje dag och slutligen i oktober - november så visade testet att jag hade ägglossning och ca 2 veckor efter det så kom mensen, jag blev ledsen men trodde att allt var normalt och att jag snart skulle ha ägglossning snart igen. Men i december hade det inte kommit någon ägglossning så då ringde jag vårdcentralen och jag hade tur, dom hade fått ett återbud hos special gynikologen. så i slutet av december var jag där och fick då veta att jag hade pco. hela min värld slogs i spillror, jag viste lite vad pco var förnågot då jag har en kompis som har det. Jag fick rådet av henne att kontakta en privat gynekolog och det gjorde vi. Min man fick lämna spermaprov (inget fel på dom) och jag fick tid för en "spolning" (slutet av mars 2010). Spolningen gick bra men gjorde jätte ont, gynekologen tittade på mig och sa att om ett par dagar kommer du att ha ägglossning. och det stämmde för ca 4 dagar efter det så visade testet att jag hade ägglossning. och den gången tog det, jag blev med barn! och i december 2010 fick jag mitt första barn. 

Om

Min profilbild

Jag är gift och har ett barn men drömmer om att bli gravid igen. Jag slutade med minipiller augusti 2009 och i december 2009 fick jag veta att jag hade pco. Vi på började en utredning i början av 2010 men lyckades själva bli gravida. I slutet av 2010 fick vi en underbar dotter. Nu vill vi ha flera barn så vår resa har börjat igen.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela